Telesikring

Tlf. 70 133 233

Få et tilbud
Ny tyverialarm? Se vores løsninger inden for alarm til erhverv. Bliv klogere her

Artikel | Nyheder

Direktør Anett Egsgaard

Det skal være moderne at arbejde med sine hænder. Det mener Telesikrings direktør Anett Egsgaard, der vil skabe ordentlige forhold og fokus på, at vi er hele mennesker.

Anett Egsgaard sidder i sin bil på vej hjem fra Glostrup. Hun har været til overenskomstforhandlinger mellem TEKNIQ og Dansk El-Forbund, et møde, hun er en smule ambivalent omkring.

På den ene side forstår hun ønsket om at få mere i løn, især i en tid, hvor priserne stiger. På den anden side er hun bekymret for at skabe en lønspiral, der på sigt kommer til at koste arbejdspladser.

Det er på mange måder kendetegnende for ikke bare lederen, men også mennesket Anett.

Hun er med dér, hvor hun kan gøre en forskel, også selvom beslutningerne er svære. Hun er ikke bange for at sige sin mening, selv når den er ilde hørt.

Og så er hun optaget af, hvordan tingene bliver mere bæredygtige, både for samfundet, sin virksomhed – og for de medarbejdere, hun betragter som sin familie.

Anett Egsgaard

De kloge hænder

Overenskomstforhandlingerne er egentlig en smule væk fra det, jeg skal interviewe Anett om, nemlig hendes rolle som administrerende direktør i Telesikring. Men i den anden ende af røret bliver hun ved med at snakke, og det er svært at afbryde passionerede mennesker.

Det viser sig da også, at vi ikke er helt så langt fra emnet som først antaget. Anett har nemlig takket ja til en plads ved bordet i forhandlingerne, fordi hun gerne vil sikre, at hendes branche bliver hørt.

– Jeg vil gerne diskutere faget. Jeg vil gerne gøre det lige så moderne at være elektriker som at arbejde i en bank, siger hun.

Ifølge Anett har vi i Danmark skabt et A og et B-hold, der hviler på den tanke, at vi skal leve af de kloge hoveder, mens håndværkerne kan komme andre steder fra. Men det er, for at citere hende direkte, ”bullshit”.

– Vi skal også have kloge hænder. Det er derfor, jeg har kæmpet hårdt for fornuftige barselsaftaler og flekstid, fordi jeg tror på, at det er noget af det, der er med til at gøre et job attraktivt. Man skal også have mulighed for at hente sine børn tidligt, selvom man er elektriker.

De hele mennesker

Anett har stået i spidsen for Telesikring, siden hun overtog rollen som administrerende direktør fra sin far Ejgil Egsgaard i 2019. Han startede virksomheden tilbage i 1967 og med årene er den vokset til en af landets største danskejede sikringsvirksomheder.

Som direktør har Anett ansvaret for 150 medarbejdere, og det er dem, hun har i tankerne, når vækkeuret ringer tidligt om morgenen og snooze-knappen lokker.

– Sat på spidsen er grunden til, at jeg står op om morgenen, at jeg gerne vil være med til at skabe arbejdspladser. Jeg vil gerne have, at vi vækster, så der er flere mennesker, der har et arbejde, samtidig med at de har nogle fornuftige vilkår og trygge rammer, siger hun.

De sidste tre år har Anett både styret virksomheden gennem en Coronakrise og i en ny retning, hvor tillid og trivsel er nøgleord. Der bliver jævnligt foretaget trivselsundersøgelser, medarbejderne bliver tilbudt coachingforløb, og så mødes ledelsesteamet hver tredje måned for at arbejde med psykologisk tryghed.

– Vi arbejder med temaer som tillid, tryghed og sårbarhed. Hos os skal det være tilladt at sige, hvis der er noget, man er utryg ved.

– Vi har travlt, og det glæder jeg mig da over, for der er mange andre, der ikke har så meget at se til. Men det skal stadigvæk være sådan, at vores trivsel er god. Vi skal have det godt, når vi går på arbejde og have det godt, når vi kommer hjem. Vi er hele mennesker.

De trofaste familiemedlemmer

Det er en tilgang, der har skabt flotte resultater. Både økonomisk, men ikke mindst i forhold til medarbejdernes udviklingsmuligheder og trivsel. Det er også grunden til, at Anett tilbage i november blev kåret som Årets Regionale Temaprisvinder i Sydjylland ved Årets Ejerleder 2022.

Det er næsten for let, for fordomsfuldt, men spørgsmålet trænger sig på, og jeg er nødt til at stille det: Kan hun mærke, at hun er ung, kvindelig leder i en mandsdomineret branche, når hun introducerer begreber som psykologisk tryghed?

Både ja og nej, lyder svaret.

– Jeg synes, mine ledere er meget modige. Og så tror jeg, det har hjulpet, at vi er en familieejet virksomhed. Jeg er på en måde familie, og familie stikker man ikke af fra, uanset om man synes, at det er lidt mere lort end lagkage, siger Anett og understreger, at arbejdet med psykologisk tryghed har givet anledning til snakke, de ikke før har haft.

Da Anett vandt prisen som Årets Regionale Temaprisvinder blev hun spurgt, hvad der var vigtigst for hende i forhold til at skabe en god kultur. Svaret var klart:

– For mig handler det om at sætte det rigtige hold, for jeg kan ikke bære noget selv. Jeg kan starte en bevægelse, hvor vi viser, at vi som ledelse også er sårbare, men det er holdet omkring mig, der sørger for, at vi rent faktisk kommer ud over stepperne.

De vigtige følelser

Tilbage i bilen på vej hjem fra Glostrup bliver Anett stille.

Hun er på mange måder en offentlig person. Én af dem, man kender fra erhvervslivet. Derfor vil jeg vide, om der er noget, folk tror om hende, som ikke er rigtigt. Der går et øjeblik, før hun svarer:

– Ja, det, jeg oftest bliver mødt med, er, at folk tror, jeg er kølig. Eller meget hård. Men det er jeg slet ikke, jeg er blød som smør og mega følsom.

– Det er heller ikke min ambition, at folk skal opfatte mig som hård, og det gør mine medarbejdere heller ikke. De har jo set mig i forskellige situationer.

Derfor kan Anett heller ikke relatere til, når folk kalder hende bosslady eller sej forretningskvinde. For hende handler det om at skabe trygge rammer og gode vilkår og at modernisere en branche, der skriger på arbejdskraft. Om det så kræver en tur eller to til Glostrup er underordnet.

Se flere artikler:

Fysisk sikring øger IT-sikkerhed

Datatyveri er ikke noget, der kun foregår online. Det kan ske fysisk på alle tidspunkter af døgnet, og derfor er det vigtigt, at virksomheder også er opmærksomme på, at deres fysiske sikring er i orden.

Kundetælling hjælper butikker under COVID-19

Myndighedernes nye retningslinjer øger krav til butikker og varehuse. Krav, der kan være svære at indfri og overholde uden teknologisk hjælp. Her gør kundetælling det nemmere for butikker at overholde myndighedernes retningslinjer under covid-19.

Bliv kontaktet

Du kan altid kontakte os for et uforpligtende tilbud eller en snak med vores sikringskonsulenter. Skriv dine oplysninger i formularen, så kontakter vi dig snarest muligt.

Jeg vil gerne kontaktes via:
Hvad drejer din henvendelse sig om?

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.