Få et tilbud
Ny tyverialarm? Se vores løsninger inden for alarm til erhverv. Bliv klogere her

Artikel | Gode råd

Sådan sikrer I jer bedst op til ferien

Lige om lidt står ferien for døren. Men inden du (og måske resten af virksomheden) går på ferie, er her fire gode råd til, hvordan du sikrer virksomheden bedst i ferieperioder.

1. BETRAGT VIRKSOMHEDEN UDEFRA

Prøv at betragte jeres virksomhed udefra for at se, om jeres sikring kan blive bedre. Er der steder, hvor det vil være nemt og oplagt for en tyv at bryde ind?

Det kan f.eks. være en dårlig vindueskarm eller en meget slidt lås i døren, der nemt kan brydes op. Det kan også være steder, hvor virksomheden ikke er sikret med tyverialarm eller anden sikring, hvor tyven så kan arbejde i ro og mag.

Når du alligevel står og betragter jeres bygning, så tag et kig ind ad vinduerne. Hvad kan du se? Står der nye varer, bærbare computere eller andre ting, der generelt er lette at omsætte, så gem dem væk.

Det kan være ufatteligt tillokkende at bryde ind, hvis tyven kan se, at jeres spritnye (og let omsættelige) varer står på den anden side af døren eller porten.


2. SLUK MASKINERNE

Hvis I holder helt lukket i en periode, så husk at slukke for de maskiner, der ikke behøver at være tændte – f.eks. kaffemaskinen, computerskærme og lignende.

Det nedsætter risikoen for brand, I sparer på strømmen og skåner samtidig miljøet.


3. GØR DET NEMT FOR ALARMVIKAREN

A-hvad-for-en-vikar? En alarmvikar. Det er et ord, vi selv har fundet på. En alarmvikar er den person, som tager over, når du eller personen med ansvaret for alarmen holder ferie.
Sæt personen ind i, hvordan alarmsystemet fungerer. Hvordan slår man alarmen til og fra? Hvad skal man gøre, hvis alarmen aktiveres? Og hvad skal man sige, hvis man skal ringe til kontrolcentralen for at afmelde alarmen?

Ved alarmvikaren det, er I hjulpet godt på vej.

Samtidig er det altid en god idé at opdatere jeres forholdsordre, når I holder ferie. I forholdsordren står der nemlig, hvem kontrolcentralen skal ringe til, i tilfælde af at alarmen bliver aktiveret. Og så er det ret uhensigtsmæssigt, hvis kontrolcentralen ikke kan komme i kontakt med flere, eller i værste tilfælde, alle kontaktpersoner, fordi de er på ferie.


4. HUSK DEN SUNDE FORNUFT OG GODE RUTINER

Det er vigtigt at have styr på sikringen, men det er mindst lige så vigtigt at bruge den sunde fornuft og have gode rutiner i hverdagen, op til weekender og inden ferier.

Gør det til en rutine, at sidste medarbejder foretager et fyraftenstjek af virksomheden og tjekker, at alt er lukket, slukket, og låst samt at alarmen tilkoblet.

Så kan I holde ferie med ro i maven.

Rigtig god ferie!

Se flere artikler:

Sådan får du mere tryghed i den mørke tid

Når det bliver mørkt, stiger antallet af indbrud. En af grundene til dette er, at tyvene får nemmere ved at gemme sig og bryde ind uset. Derfor er det en rigtig god idé at øge sikringen i de mørke måneder af året. Du har forhåbentlig allerede sikret din virksomhed med et godt alarmsystem, adgangskontrol og videoovervågning – hvis ikke, er det, det første sted, du skal starte.

Sådan bliver din virksomhed brandsikker

Hvert år drejer mange brandramte virksomheder nøglen om. Selvom de resterende virksomheder ikke lukker, risikerer de at lide store økonomiske tab: Faldende omsætning, færre kunder og medarbejdere, der stopper, imens de forsøger at genopbygge virksomheden. Derfor er det vigtigt og afgørende at have den rigtige brandsikring.

Bliv kontaktet

Du kan altid kontakte os for et uforpligtende tilbud eller en snak med vores sikringskonsulenter. Skriv dine oplysninger i formularen, så kontakter vi dig snarest muligt.

Jeg vil gerne kontaktes via:
Hvad drejer din henvendelse sig om?

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.