Få et tilbud
Ny tyverialarm? Se vores løsninger inden for alarm til erhverv. Bliv klogere her

Artikel | Nyheder

Undgå bøder ved at registrere jeres kamera i polcam

Den 1. juli 2020 vedtog Folketinget ændringer i TV-overvågningsloven. Ændringerne betød bl.a., at kommuner, offentlige myndigheder og private virksomheder fik udvidede overvågningsmuligheder for at fremme tryghed og bekæmpe kriminalitet. Kameraovervågning opsat før den 15. marts 2021 skal være registeret i POLCAM senest den 29. marts 2021. Kameraovervågning opsat efter den 15. marts 2021 skal være registreret i POLCAM senest 14 dage efter opsætningen. Adressen, kameraet/kameraerne er placeret på

LOVPLIGTIG REGISTRERING GÆLDER FRA DEN 15. MARTS 2021

Den obligatoriske registreringspligt træder i kraft den 15. marts 2021. Herefter gælder følgende regler om registrering:

Kameraovervågning opsat før den 15. marts 2021, skal være registeret i POLCAM senest den 29. marts 2021. Kameraovervågning opsat efter den 15. marts 2021, skal være registreret i POLCAM senest 14 dage efter opsætningen.

SÅDAN REGISTRERER DU JERES KAMERAER I POLCAM

Når du vil registrere et eller flere overvågningskameraer i POLCAM, skal du gøre det på politiets hjemmeside.

Siden til registrering finder du via linket her:

http://www.politi.dk/indberet-eller-registrer/registrer-dine-overvaagningskameraer.

Hav følgende klar:

NemID
Adressen kameraet/kameraerne er placeret på
Kameraet/kameraernes placering
Eventuelt supplerende oplysninger om kameraet eller dets placering
Kontaktoplysninger på en kontaktperson
Du kan tilføje flere kameraer på samme adresse.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ DETTE KRAV, HVIS DU ALLEREDE HAR REGISTRERET JERES KAMERAER

Hvis du allerede har registeret virksomhedens udvendige kameraer i POLCAM, skal du være opmærksom på et nyt krav i lovgivningen. Lovgivningen kræver, at du inden for rimelig tid registrerer ændringer i jeres videoovervågning, så politiets register altid er helt opdateret.

Har I, siden du registrerede kameraerne, fjernet et kamera, vendt det en anden vej eller noget tredje, skal det altså registreres inden for rimelig tid.

Du kan nemt ændre de registrerede oplysninger ved at følge ovenstående vejledning.

Se flere artikler:

Fysisk sikring øger IT-sikkerhed

Datatyveri er ikke noget, der kun foregår online. Det kan ske fysisk på alle tidspunkter af døgnet, og derfor er det vigtigt, at virksomheder også er opmærksomme på, at deres fysiske sikring er i orden.

Kundetælling hjælper butikker under COVID-19

Myndighedernes nye retningslinjer øger krav til butikker og varehuse. Krav, der kan være svære at indfri og overholde uden teknologisk hjælp. Her gør kundetælling det nemmere for butikker at overholde myndighedernes retningslinjer under covid-19.

Bliv kontaktet

Du kan altid kontakte os for et uforpligtende tilbud eller en snak med vores sikringskonsulenter. Skriv dine oplysninger i formularen, så kontakter vi dig snarest muligt.

Jeg vil gerne kontaktes via:
Hvad drejer din henvendelse sig om?

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.